R.E.M. – Around The Sun Tour 2005, Ullevål stadion, Oslo

Dato: 22. juni 2005

Sted: Ullevål stadion

 

I februar var jeg på konsert sammen med to stykker fra klinikkgruppa. Nå dro jeg sammen med gutta. Begge konsertene var meget bra, men jeg likte spillelisten på denne konserten bedre enn den i Spektrum.

 

Mew og Madrugada varmet opp. Vi fikk med oss kun de tre siste sangene til Madrugada, fordi det tok en time å komme inn på stadion. Jeg skulle gjerne ha hørt Mew. Det er en av favorittene til R.E.M. Cirka klokken 20:30 gikk R.E.M. på scenen og åpnet med I Took Your Name fra Monster. Stipe hadde samme fremtoning på scenen som sist, de apeliknende bevegelsene. Han smilte mye og virket fornøyd. Det gjorde publikum også. Vi stod cirka 20 meter fra scenen.

Sist gang bestod første halvdel av mange nye sanger. Nå var de mer spredd utover i repertoaret. Med Bad Day og What’s The Frequency, Kenneth? som andre og tredje sang kom publikum raskere i stemning. Det ble allsang under Everybody Hurts og publikum klappet under flere av sangene. Stipe fikk publikum med på ulike klappe-øvelser, bl.a. flamenco-klapp under en av de siste sangene.

R.E.M. vil ikke bli kalt et politisk band, men de er politisk bevisste. Et eksempel er I Wanted To Be Wrong som er en protest-sang mot utenrikspolitikken til Bush-regjeringen. Den ble fulgt opp med Vietnam-sangen Orange Crush.

Etter 90 minutter gikk R.E.M. av scenen. Ekstranummerne varte i nesten 40 minutter, lengre enn jeg hadde regnet med! Stemningen kokte under Imitation Of Life og Man On The Moon.

Musikkjournalister mente at stemningen ikke ble bra før de siste 45 minuttene. Kanskje det var bakerst, fordi der vi stod var det god stemning helt fra starten av.

 

Konserten får ikke en 6-er, men en god 5-er av meg.

 

Spilleliste:

I Took Your Name, Bad Day, What’s The Frequency, Kenneth?, The One I Love, Drive, Me In Honey, Wanderlust, Animal, Cuyahoga, Leaving New York, Everybody Hurts, Electron Blue, Leave, These Days, I Wanted To Be Wrong, Orange Crush, Walk Unafraid, Losing My Religion, Imitation Of Life (ekstra), The Great Beyond (ekstra), The Outsiders (ekstra), Electrolite (ekstra), Country Feedback (ekstra), I’m Gonna DJ (ekstra), Man On The Moon (ekstra)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s