Halvdan Sivertsen – Tvil, håp og kjærlighet 2002, Scene West, Oslo

Dato: 24. januar 2002
Sted: Scene West, Oslo

24. januar 2002 var premieren for Sivertsens nye solo-show, Tvil, håp og kjærlighet, basert på den nye platen ved samme navn. Denne konserten er en av de aller beste jeg har vært på!

Sivertsen hadde med seg tre dyktige musikere (de samme som på platen). De åpnet med en helt fersk sang, Her i kveld, som Sivertsen nylig hadde skrevet. Allerede her fikk han med publikum på allsang! Det satte standard for resten av showet, og Sivertsen klarte dette meget elegant.

Første del av showet bestod av låter fra den nye platen. Mellom hver låt pratet Sivertsen en del. Han varierte fint mellom å være morsom og alvorlig. De gangene han var morsom var han virkelig morsom. Publikum hylte tidvis av latter. De gangene han var mer alvorlig, spesielt under presentasjonen av Benjamin, var publikum stille. Småpratet stod naturligvis i stil med de etterfølgende sangene.

Showet bar et sterkt preg av en helhet, en total historie om tvil, håp og kjærlighet, alt fra den ungdommelige kjærlighet til den modne kjærlighet, fra samfunnstemaer til internasjonal politikk. Sivertsen har en del standard-låter som publikum forventer å høre, som f.eks. Kjærlighetsvisa, Ti tusen tommeltotta, Førr ei dame og Vi vil leve lenge. Selv om han spilte dem så er det positivt at han varierer repertoaret med å spille Amerika og samtidig tone ned revy-nummeret av Ti tusen tommeltotta. Det viser at Sivertsen er en musiker i stadig utvikling som ikke henger fast ved tidligere suksessnummere.

Når man går på en Halvdan Sivertsen-konsert kan man enten gå for å le av historiene hans, eller man kan gå for å lytte til sangene, men best av alt er å gå for og oppleve begge deler. Sivertsen har et unikt grep på publikum, enten han prater eller synger. Det er ingen tvil om at han får budskapet fram til publikum.

Dette var en særdeles bra konsert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s