Susanne Sundfør – Music For People In Trouble, Norwegian Wood, 2017

Dato: 15. juni 2017

Sted: Norwegian Wood, Frognerparken

Endelig var Norwegian Wood tilbake i Frognerbadet. Susanne Sundfør var svært god for et lite publikum.

I august kommer Susanne Sundfør med nytt album, «Music For People In Trouble». Torsdag kveld fikk knappe 2000 tilhørere en solid smaksprøve på den nye Sundfør. Og det er noe ganske annet enn de tre siste platene som har vært tungt elektroniske. Nå blir det nakent, akustisk og countrypreget.

Sundførs sterkeste egenskap er hvor lett og fengende hun klarer å få kompleks og eksperimentell musikk til å høres ut. Hun har sterke melodier, samspilt band og en sangstemme få forunt. Alle sjangerblandinger, overganger i sangene, koringer – hele fremføringen er perfeksjonert til det ytterste, uten at det fremstår som «flinkt» eller pregløst.

Sangene handler om kjærligheten, det er mye hjerte-smerte, og sunget med ekte innlevelse. Vi hører at hun mener det hun synger om. Musikken treffer oss både emosjonelt og intellektuelt.

Konserten i Oslo Spektrum for ni måneder siden var helt fantastisk, både musikken og stemningen blant publikum. Den gang var det fullt i Spektrum, denne torsdagskvelden var det altfor få i parken til at det ble direkte stemningsfullt, men Sundfør mestret å engasjere oss så mye at det mot slutten nesten kokte litt rundt oss. Det kjentes en kort stund som vi var flere enn hva vi faktisk var.

Musikalsk var konserten på høyde med fjorårets i Spektrum, bare enda mer variert utvalg av låter. Mange av de nye sangene ble fremført med enkel besetning, mens de eldre, elektroniske låtene var med fullt band og fire korister. Sundfør bekreftet sin allsidighet. Konserten hadde en stor bredde innenfor en sundførsk helhet.

Rett og slett kanonbra!