KONSERTANMELDELSE: Frikvarter med Bill Frisell

Dette blir en kort konsertomtale.

Jeg har ikke særlig til overs for svisker og såkalte evergreens. Det er for klissete og for likt. Men i Bill Frisells arrangement blir musikken interessant, noen ganger direkte iakttagende og drømmende.

På denne turneen spiller den amerikanske gitaristen Bill Frisell amerikansk filmmusikk fra Hollywoods i siste halvdel av forrige århundre. Med seg på scenen på Victoria (Nasjonal Jazzscene) hadde Frisell med seg Petra Haden – datter av Charlie, bassist Thomas Morgan (fra Craig Taborn) og trommis Rudy Royston. På repertoaret var sanger som «Moon River», «The Shadow Of Your Smile» og temaet fra «Psycho».

Haden sang korrekt, men uten nevneverdig særpreg eller innlevelse. Jeg kjedet meg når hun sang, og ble tidvis revet med når hun satte seg på den ene forsterkeren og trioen spilte sammen. Samspillet var tett og presist. Særlig trommisen må jeg fremheve, rent bortsett fra sjefen selv. Royston gjorde ikke mye ut av seg, men alt han spilte var detaljrikt og spennende. Som Bill Frisell. Hans gitarspill var rent og vakkert. Og som på konserten for fire år siden på Cosmopolte, tok det ikke av før mot slutten, i Frisells gitarspill. Da hadde vi ventet lenge nok, og da ga Frisell oss litt mer. Hans særtrekk.

Jeg har hørt Bill Frisell to ganger før, på Cosmopolite i 2012 (egenkomponert filmmusikk til «The Great Flood») og 2014 (et utvalg coverlåter), og kveldens konsert blir i så måte den svakeste. Jeg håper filmmusikken fra 2012 blir utgitt på CD.

Band:

Bill Frisell – gitar

Petra Haden – vokal

Thomas Morgan – bass

Rudy Royston – trommer

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s