Wow! David Torn anbefales

Jeg har noen venner som jevnlig sender meg anbefalinger på YouTube. For første gang legger jeg et av tipsene her på bloggen. Er du musikkinteressert, må du sjekke ut David Torn!

De siste årene har jeg kjøpt mange CD-er fra det tyske plateselskapet ECM, som siden 1970-tallet har spesialisert seg på (hovedsaklig) europeisk jazz og eksperimentell musikk. Navn som Arild Andersen, Terje Rypdal og Jan Garbarek er blant de norske, samt Eivind Aarset. Alle unntatt Garbarek har jeg hørt på konsert, Jan Garbarek hører jeg i Bærum Kulturhus i oktober. Det er noe helt særegent med musikken og lyden på ECM-utgivelsene.

David Torn er et nytt navn for meg. Han har riktignok sppilt med blant andre David Bowie på «Heathen» (2002), «Reality» (2003) og «The Next Day» (2013), men det var først i sommer jeg hørte hans musikk. Men så, kom denne meldingen.

Lytt!

David Torn – Only Sky (live at TEDxCaltech, 2013):

Og avslutt det hele med å lese anmeldelsen av albumet «Only Sky».

I 2015 spilte han mer:

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s